Vanda și Iulian: petale pe hârtie

4-2-buchet-mireasa

Există voci ce ar spune că organizarea de evenimente implică, în principal, muncă. Unele consideră că cel mai mult contează dedicaţia sau perseverenţa, în timp ce altele pun accentul pe creativitate sau – după cum activitatea însăşi o sugerează… organizare. Toate au dreptate. Şi, totuşi, nicio sintagmă din cele de mai sus nu îi captează complet esenţa, acel puls al inimii din culise.

Evident, toţi aceşti factori sunt importanţi. Fie vorba de o nuntă sau o întâlnire diplomatică, planificarea de evenimente presupune toate aceste trăsături şi multe altele. Dar o spunem din proprie experienţă: există un aspect mai însemnat, unul ce le leagă pe celelalte – povestea. În jurul fiecărui eveniment se înfiripă una; o poveste ţesută din fapte, oameni, legături, mici drame sau întâmplări amuzante. Ar fi păcat ca ele toate să rămână uitate, drept pentru care am hotărât să vi le împărtăşim, rând pe rând. Iar dacă veţi simţi chiar şi un strop din pasiunea ce ne conduce, aceste pagini nu vor fi scrise în van…

* * * * *

Fiecare nuntă din portofoliu ne este, fără doar şi poate, o experienţă captivant de frumoasă. Majoritatea sunt adevărate provocări ce ne pun imaginaţia la contribuţie şi, de cele mai multe ori, de miri ne leagă o apropiere cu mult peste formalitatea profesională. Între toate, însă, prima din listă e firesc să ocupe un loc privilegiat. Desigur, până la ceremonia Vandei şi a lui Iulian mai decorasem, în oarecare măsură, felurite evenimente. Dar abia atunci am planificat în adevăratul sens unul, punând la bătaie întreaga paletă de servicii florale, motiv pentru care am creat special o serie de produse mai puţin obişnuite.

Colaborarea a început printr-o persoană ce ne vizitase anterior şi care a oferit tot sprijinul (atât nouă, cât şi mirilor) pe parcursul derulării proiectului: nimeni alta decât mama miresei. Ei îi revine meritul de a mijloci cu tact discuţiile, ori de câte ori veneau amândouă – mamă şi fiică, de a dărui un sfat şi de a ne detaşa cu simţ critic de restul ofertanţilor, fapt pentru care îi purtăm recunoştinţă.

mireasa-si-mama

De la bun început am simţit dorinţa Vandei pentru altceva, pentru un plus de stil exprimat cu discreţie, iar opţiunea ei florală ne-a determinat să dărâmăm un mit: garoafele. Din atelier i-a atras atenţia un vas cu garoafe proaspete, de un somon crud ce bătea spre roz, cu mult diferite faţă de clasicele garoafe roşii sau purpurii – mai puţin potrivite la asemenea ocazie. Preconcepţia larg răspândită evită pe nedrept aceste flori în compoziţii elegante, dar cum nouă nu ne sunt pe plac astfel de simboluri prost înrădăcinate, am hotărât să demonstrăm că estetica absolută nu ţine cont de mentalitate. Şi, fără lipsă de modestie, considerăm că am reuşit.

La ideea miresei am început să ne „jucăm” cu texturile şi am propus o combinaţie mai rar întâlnită: un „dans” de flori naturale cu flori din hârtie, „croite” manual şi îmbinate uşor diferit pe fiecare masă.

1-aranjamente-masa

Odată cu încântarea ei am mers şi mai departe, oferindu-i un panou fotografic potrivit tematicii – evident, tot cu flori din hârtie. Zis şi făcut: am achiziţionat cele necesare şi ne-am pus pe lucru, doar trebuia să pornim de la zero.

panou

Nu ne-a fost uşor, dar a fost plăcut, iar odată gata primele aranjamente din hârtie era timpul să punctăm detaliile mai importante şi, totodată, mai subtile: buchetul miresei era așteptat ca pièce de résistance al zilei.

5-buchet-mireasa

Am aruncat în lumina reflectoarelor „vedetele” sezonului – cei mai preţioşi bujori albi şi parfumaţii trandafiri „David Austin”, mergând pe o cromatică complementară texturii rochiei: nuanţe pastelate de alb şi crem cu linii fine de roz pal şi peach.

4-1-buchet-mireasa

4-3-buchet-mireasa

„Perla” compoziţiei a fost, totuşi, un detaliu pentru care doar mireasa îşi merită creditul: o anemonă albă cu centrul de cărbune, conturată în contrast cu spuma bujorilor şi asortată atât de bine la cerceii pe care îi purta.

5-1-buchet-si-cercei

Categoric, o anemonă-pereche nu putea lipsi de la reverul lui Iulian

6-1-buchet-si-iulian

6-2-buchet-si-iulian

Chiar şi buchetele domnişoarelor de onoare – deşi aranjate uşor mai sauvage – s-au încadrat în cromatica pastelată, iar decorul mesei de prezidiu a încununat pe bună dreptate petrecerea.

mireasa-si-domnisoare

Ca la orice eveniment mai amplu, însă, probleme ocazionale nu au întârziat să apară: dincolo de alte mici neajunsuri, mizanscena sălii cu numere de masă şi carduri risca să nu fie gata în timp util. Dar cu gândul la o mărturisire personală a Vandei, cum că doar din partea noastră îşi mai găseşte liniştea (e de înţeles prin ce trece o mireasă înaintea nunţii), ne-am simţit răspunzători de bunul mers al lucrurilor şi am intervenit ori de câte ori a fost cazul. Totul a decurs cum trebuie la urmă, iară noi credem că ne-am dus misiunea până la capăt – dar aici nu a noastră părere contează. Contează doar memoria şi povestea acelei seri, văzută prin ochii noştri, ai lor şi ai invitaţilor. Şi mai contează apropierea pe care am dezvoltat-o faţă de toţi cei implicaţi şi mai ales faţă de fericitul cuplu – pe care îl aşteptăm mereu cu uşa larg deschisă.

7

Marius VRÂNCIANU

Creditul pentru fotografii merge spre Oana Toma și Alexandru Drăgan, cărora le oferim toată recunoștința.

2 Comments on “Vanda și Iulian: petale pe hârtie

 1. Vanda Saritanu Răspunde

  septembrie 19, 2016 at 10:06

  Minunati e un cuvant care nu va complimenteaza suficient ! Sincer…e grozav sa vezi ca unora chiar le pasa cu adevarat ! Si da, in toata nebunia de atuci cand ajungeam la voi gaseam liniste si simteam ca sunt inteleasa !

  • Darlington

   Darlington

   septembrie 20, 2016 at 7:42

   Acesta ne este şi rolul, la urma urmei, iar la un eveniment – aşa cum o spuneam – ne simţim răspunzători de bunul mers al lucrurilor indiferent de natura lor. Nu e uşor să interacţionăm cu fel şi fel de clienţi, iar atunci când dăm de oameni precum voi, pe aceeaşi „lungime de undă” simţim nevoia să-i răsplătim cumva, măcar simbolic.
   Vă mulţumim! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *