Aici poţi uda florile

Există momente când viaţa îţi aşează un pahar în faţă. Umplut doar pe jumătate. Tot ceea ce contează de aici încolo este perspectiva: tu decizi dacă vei vedea paharul mai degrabă gol sau… pe jumătate plin. Printr-o astfel de întâmplare am trecut chiar la începuturi, când – cu ajutorul celor de la Wink şi Namogo – am lansat un experiment inedit de comunicare. Nu-i aşa că vă amintiţi „staţia cu flori”?

Abia inauguraserăm prima locaţie (acuşi veţi vedea din nou flori la colţişorul de pe Cuza Vodă) şi doream să cunoaştem atitudinea reală a publicului vis-a-vis de spaţiile verzi – dincolo de sondaje sau păreri de faţadă. Era vremea unui subiect sensibil pentru Iaşi: dispariţia teilor încă atrăgea controverse…

Ne-am pus o simplă întrebare: „cum ar fi dacă ieşenii ar avea ocazia să îngrijească, la comun, un spaţiu verde?”. Unul în miniatură. Cine doreşte şi cine poate. Astfel, până la replantarea arborilor (de care municipalitatea s-a îngrijit, în cele din urmă), am hotărât să preluăm o bucăţică din frumuseţea vie a oraşului în propriile mâini. Un singur pas a mai fost până la ideea staţiei de tramvai…

Am ştiut ce riscuri presupune amenajarea unui crâmpei de spaţiu public, dar ni le-am asumat de la bun început şi ne-am pus pe treabă. Staţie personalizată, jardiniere montate, florile la locul lor, stropitoarea pregătită. Vă poftim să udaţi florile!

Treceam în fiecare zi, chiar şi de două ori, să le curăţăm şi să reumplem stropitoarea. Din start, campania s-a dovedit un succes, iar staţia verde a devenit o ştire pe diverse canale media – de la radio, la presa scrisă sau on-line. Mulţumim pentru aprecieri şi promovare!

S-a întâmplat, cu timpul, să dispară câte o plantă. S-a întâmplat să dispară şi stropitoarea. Le-am înlocuit, rând pe rând, iar staţia a continuat să-i invite pe călătorii cu tramvaiul să participe activ, printr-un simplu gest, la estetica propriului oraş.

Am fost surprinşi, uneori, ca după o mai lungă absenţă să găsim florile îngrijite şi curăţate, iar stropitoarea plină cu apă. Ba chiar ni s-a spus că un anume domn mai vârstnic îşi făcuse drum în fiecare dimineaţă la jardinierele noastre, special pentru a le ocroti. Nu am reuşit să îi dăm de urmă, însă am dori să-i mulţumim şi să-l felicităm, pe această cale, pentru iniţiativă! Trecând peste unele acte de vandalism, ni s-a arătat, astfel, că „se poate”. Şi pentru noi, cât şi pentru Iaşi!

Marius VRÂNCIANU

Surse imagini: IQads, Europa FM, Ziarul de Iaşi, Marketing experienţial, Curierul de Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *