Telefon: +40 745 913 505

Iustina şi Andrei: de la clienţi, colegi

Jumătate de an şi mai bine s-a scurs de când, aproape întâmplător, un anume cuplu ne-a păşit pentru prima dată pragul. Nimeni nu avea să ştie, nici noi şi nici ei, ce legătură adâncă era iniţiată în acel moment. Câte întâmplări împreună aveau să urmeze, câte lucruri care ne leagă. Şi cum ea, viitoare mireasă, avea să devină – în cele din urmă – o membră de încredere a echipei Darlington. Aceasta este povestea lor, a unor oameni ce din clienţi ne-au devenit prieteni, iar din prieteni – colegi. Şi a drumului nostru alături de ei.

     Continuați citirea articolului „Iustina şi Andrei: de la clienţi, colegi”

Un secol de parfum

„Fragrance is the other half of the beauty of a rose.” (David C. H. Austin)

Anii 2000 au adus în designul floral trenduri greu de depăşit. Compoziţiile în pasteluri, uşor timide şi delicate, eventual lucrate într-un stil mai neglijent – acel sauvage aerisit, cu alură de grădină victoriană – au cuprins, deja, domeniul clasicului.      Continuați citirea articolului „Un secol de parfum”

Aici poţi uda florile

Există momente când viaţa îţi aşează un pahar în faţă. Umplut doar pe jumătate. Tot ceea ce contează de aici încolo este perspectiva: tu decizi dacă vei vedea paharul mai degrabă gol sau… pe jumătate plin. Printr-o astfel de întâmplare am trecut chiar la începuturi, când – cu ajutorul celor de la Wink şi Namogo – am lansat un experiment inedit de comunicare. Nu-i aşa că vă amintiţi „staţia cu flori”?

     Continuați citirea articolului „Aici poţi uda florile”

În jurul Bradului

Încă de când ne-am dezvăluit povestea, aţi aflat că noi, cei de la Darlington, avem o legătură aproape intimă cu Crăciunul… Ideea din spatele Croitoriei de Flori a încolţit în preajma Sărbătorilor de iarnă, iar de Crăciun magazinul nostru arată ca niciodată!

Mereu l-am decorat cu plăcere, e drept, dar ambientul cordial şi cald al Crăciunului ne face să simţim mai mult de-atât; ne face să-l simţim „acasă”. Ba chiar am putea spune că odată cu Sărbătorile e şi aniversarea noastră şi astfel renaştem… în fiecare iarnă.

Deseori ne-am aflat în situaţia de a propune cadoul perfect pentru Crăciun şi, paradoxal, latura comercială pe care a căpătat-o sărbătoarea nu ne prea este pe plac. Sigur, încurajăm oferirea de cadouri (şi nu doar acum; cu cât mai spontane, cu atât mai bine!), dar dacă acestea nu vin „la pachet” cu sinceritatea şi apropierea pe care o merită, gestul devine zadarnic. Îşi pierde rostul, devine lipsit de sens. Şi nu doar gestul, ci toată ocazia în sine…      Continuați citirea articolului „În jurul Bradului”

De vorbă cu bonsaii

dsc_8888

În ultimii 25 de ani, piaţa românească a fost de-a dreptul copleşită de o serie de produse noi, provocând diverse reacţii din partea publicului larg. Evident, domeniile floristic şi horticol nu puteau face excepţie…  Felurite exotisme (de la palmieri sculpturali pentru interior la cele mai inedite inflorescenţe de orhidee) au umplut rafturile noilor retaileri de profil – antrenând deopotrivă confuzie şi admiraţie. În marea lor majoritate, însă, românii erau obişnuiţi doar cu ficusul din casa scării sau euphorbia de la birou, fapt ce a favorizat şi mai mult – în climatul social al anilor ’90 – acea neclaritate şi dezinformare. S-au dezvoltat, astfel, numeroase mituri urbane, adevărate credinţe populare, privitoare la creşterea şi îngrijirea noilor ”locatari” verzi din apartamentele noastre.      Continuați citirea articolului „De vorbă cu bonsaii”

Vanda și Iulian: petale pe hârtie

4-2-buchet-mireasa

Există voci ce ar spune că organizarea de evenimente implică, în principal, muncă. Unele consideră că cel mai mult contează dedicaţia sau perseverenţa, în timp ce altele pun accentul pe creativitate sau – după cum activitatea însăşi o sugerează… organizare. Toate au dreptate. Şi, totuşi, nicio sintagmă din cele de mai sus nu îi captează complet esenţa, acel puls al inimii din culise.

Evident, toţi aceşti factori sunt importanţi. Fie vorba de o nuntă sau o întâlnire diplomatică, planificarea de evenimente presupune toate aceste trăsături şi multe altele. Dar o spunem din proprie experienţă: există un aspect mai însemnat, unul ce le leagă pe celelalte – povestea.      Continuați citirea articolului „Vanda și Iulian: petale pe hârtie”

Povestea Darlington

 

img0001

Se spune că minţile luminate gândesc la fel, iar dacă te-ai oprit pe pagina noastră cu siguranţă avem o sumedenie de lucruri în comun. Indiferent cum ai ajuns aici, noi te primim călduros şi gata de a-ţi potoli curiozitatea, dar înainte de a ne cunoaşte munca, pasiunile, rezultatele şi îndrăzneala, te poftim să ne afli povestea. Doar aşa, credem noi, ne vei înţelege spiritul comun şi vei reuşi să „guşti” din esenţa Darlington.

Aşează-te, deci, mai confortabil şi îndulceşte-ţi ceaiul potrivit sau toarnă, dacă preferi, un pahar cu vin. Domnilor amatori de scotch nu le recomandăm gheaţa, dar pentru doamne o tabletă de ciocolată parcă n-ar strica… Pentru că te invităm să retrăieşti alături de noi întregul drum parcurs până acum, iar lectura – întocmai ca scrisul – este o veritabilă artă.      Continuați citirea articolului „Povestea Darlington”